Te Koop: Een Recent Gebouwde Range Rover Dakar Rally Racer

22/02/2024 20:22
Dakar Rally

Te Koop: Een onlangs gebouwde Range Rover Dakar Rally Racer

Dit is een 1980 Range Rover V8 die nauwgezet is herbouwd tot een competitieve rallyauto door Roberto Rettani - een ervaren racewagenbouwer en technisch commissaris van FIA ACI Sport. Het is speciaal gebouwd voor de Dakar Classic 2023, waaraan het vervolgens heeft deelgenomen.

De Range Rover heeft een lange en trotse geschiedenis in de Dakar Rally, en de Paris Dakar Rally die eraan voorafging. In feite was het een Range Rover die werd bestuurd door het Franse team van Alain Génestier, Joseph Terbiaut en Jean Lemordant die de allereerste Dakar in 1979 won.

Snel Feit - De Range Rover En De Dakar

De Range Rover maakte zijn debuut in 1970 als "A Car For All Reasons," het was een luxe SUV voordat er zoiets bestond en bood ruimte aan vijf passagiers, een topsnelheid van meer dan 100 mph, een trekvermogen van 3,5 ton, schijfremmen op alle vier de wielen en een permanent vierwielaandrijvingssysteem.

Charles Spencer "Spen" King leidde het ontwikkelingsteam van de Range Rover, hij had eerder gewerkt bij Rolls-Royce en bracht enige van deze luxe knowhow over op het nieuwe model. Het was belangrijk dat de Range Rover zowel op de weg als off-road capabel was, en het werd uitgebreid getest.

Bijna 10 jaar nadat de Range Rover zijn debuut maakte, reed een Frans rallyteam bestaande uit Alain Génestier, Joseph Terbiaut en Jean Lemordant een gemodificeerde tweedeurs Range Rover naar een overwinning in de allereerste Paris Dakar Rally. Franse coureurs René Metge en Bernard Giroux zouden vervolgens in 1981 in een Range Rover winnen.

De hier getoonde auto is een tweedeurs Range Rover Classic uit 1980 met een 3.5 liter Rover V8. Het werd gevonden in een kippenhok, gerestaureerd en herbouwd tot een competitieve historische rallyauto door Roberto Rettani - ook een technisch commissaris van FIA ACI Sport. Het nam deel aan de 2023 Dakar Classic, voltooide het evenement en wordt nu te koop aangeboden vanuit Zwitserland.

De Luxe SUV Die Een Racer Werd

Toen Charles Spencer "Spen" King en zijn Rover-ingenieursteam het voertuig ontwikkelden dat de Range Rover zou worden in de late jaren 1960, konden ze onmogelijk hebben gedacht dat slechts 10 jaar later het resultaat van hun arbeid de overwinning zou behalen in de zwaarste uithoudingsrally op aarde - de Paris Dakar Rally.

Dit is Spen King naast wat waarschijnlijk zijn meest beroemde creatie is. Hij was ook diep betrokken bij de ontwikkeling van de Triumph TR6, Triumph Stag, Triumph TR7 en de Rover SD1 om er maar een paar te noemen. Afbeelding met dank aan Jaguar Land Rover.

King had nooit de bedoeling dat de Range Rover een racer zou zijn, het was ontworpen als waarschijnlijk 's werelds eerste luxe SUV, en het werd bij de lancering op de markt gebracht als "A Car For All Reasons." Rover had op dat moment al de Land Rover in productie, een betaalbare en zeer capabele 4x4 die in grote aantallen werd verkocht, maar die miste comfort en was voor velen een beetje te ruw.

De nieuwe Range Rover werd ontwikkeld op een stalen ladderchassis en ongebruikelijk kreeg het schroefveren aan de voor- en achterkant in plaats van bladveren. Schroefveren boden een betere rijervaring, en Rover zou naar verluidt een Amerikaanse Ford Bronco hebben geïmporteerd om te kijken hoe Ford schroefveren zo goed had laten werken in een vierwielaangedreven toepassing.

Voor- en achterste schijfremmen werden ook gemonteerd, bijna ongehoord voor een 4x4 in die tijd, en het interieur was bekleed met rijk tapijt, het had grote comfortabele stoelen, goede geluidsisolatie en een topsnelheid van meer dan 100 mph dankzij de 3.5 liter Rover V8.

Ongewoon kreeg de Range Rover ook een permanent vierwielaandrijvingssysteem in plaats van de meer gebruikelijke optie om tussen vierwielaandrijving en achterwielaandrijving te schakelen, afhankelijk van het terrein. Vermogen werd via een 4-versnellingsbak naar een dubbelbereik verdeelbak gestuurd en vervolgens naar de voor- en achteras.

Rover had zich gericht op het maken van de nieuwe Range Rover echt capabel off-road en dit zou jarenlang vruchten afwerpen. Veel welgestelde mensen zouden een Range Rover of twee kopen omdat het hen in staat stelde om comfortabel off-road te reizen op hun landgoed, of tijdens een bezoek aan hun paarden, of tijdens een fazantenjacht.

De combinatie van een V8-motor, stevige starre assen, permanente vierwielaandrijving en goede aanrijd-, overrijd- en vertrekhellingen maakte de Range Rover een populaire keuze voor cross-country avonturen, en zelfs voor continentale avonturen toen Cream-drummer Ginger Baker zijn Range Rover van Engeland naar Nigeria reed om een opnamestudio in Lagos op te zetten in de jaren 1970.

De Dakar Classic-Veteraan Range Rover Hier Getoond

De auto die hier te zien is, lijkt op een rally raid concurrent uit de jaren 1970, maar is eigenlijk veel recenter gebouwd dan dat. De huidige eigenaar van de auto, en nu verkoper, is een veteraan van uithoudingsrally's met meer dan 300 inschrijvingen op zijn naam. Hij gaf opdracht aan Roberto Rettani, een ervaren racewagenbouwer en technisch commissaris van FIA ACI Sport, om een Dakar Classic-eligible voertuig te bouwen om deel te nemen aan het evenement van 2023.

De Dakar Classic is een relatief nieuwe klasse in de Dakar Rally, opgericht om vintage rally raid-voertuigen te laten deelnemen aan het moderne Dakar Rally-parcours parallel aan de moderne auto's. Het is populair gebleken en de overkoepelende organisatie heeft het aantal inschrijvingen per jaar moeten beperken tot 100.

De taak die Rettani kreeg was uitdagend, aangezien de Range Rover in een aanzienlijk slechtere staat werd aangetroffen in een kippenhok. Het werd zorgvuldig gerestaureerd, het chassis werd versterkt, er werd een Sparco rolkooi gemonteerd, samen met Atech sportstoelen met veiligheidsgordels, en het voertuig werd voltooid volgens de FIA-regelgeving voor de Dakar Classic in 2023.

Het nam deel aan het evenement en voltooide het, wat wordt beschouwd als een uitstekende prestatie, aangezien velen het nooit halen tot aan de finishvlag. Het wordt nu te koop aangeboden met een reserve motor en versnellingsbak, een breed scala aan reserveonderdelen, en zes terreinbanden.


created: 15/07/2024 20:45 updated: 22/02/2024 20:22 bron