Porsche 911 Dakar fotoshoot: de resultaten

12/03/2024 16:06
Dakar Rally

We blikken terug op de 911 Dakar fotoshoot, waar we onlangs twee spotters blij mee gemaakt hebben. Regelmatige bezoekers van deze site hebben het ongetwijfeld voorbij zien komen: we hadden onlangs een actie voor de spotters die uploaden op Autoblog Spots. Daarbij hebben we twee spotters uitgenodigd voor een fotoshoot met deze auto. Dit kwam vorige week al even aan bod in de video met de 911 Dakar in Nederland, maar zoals beloofd hebben we ook nog een artikel, mét de foto’s. Want daar gaat het uiteindelijk om bij een fotoshoot.

Met het weer kan het alle kanten op in maart, maar de weergoden waren ons gunstig gezind deze zaterdagochtend. Het was een zonovergoten dag, met een aangename temperatuur. Niks te klagen op dat vlak. Nu had regen of sneeuw ook prima gepast bij de 911 Dakar, maar voor de spotters (en voor ons) is het toch prettiger als de zon schijnt.

Als locatie hadden we de RDM Campus in Rotterdam uitgekozen. Dit is een bekende fotolocatie, die zelfs BMW weet te vinden voor hun internationale persfoto’s. Het is niet voor niks een populaire locatie: je kunt er foto’s maken in verschillende interessante settings. En het is er lekker rustig op een zaterdagochtend.

De gelukkigen waren Laurence (@hulaucarphotography) en Lars (@larsc). Zij moesten beiden een flink eindje rijden voor deze shoot, maar dat hadden ze er graag voor over. Ze mochten niet alleen foto’s maken van de Dakar, maar ook de rijbeleving ervaren, als passagier van Wouter.

Er werden niet alleen statische foto’s gemaakt, Laurence en Lars kregen ook de kans om te experimenteren met panning shots. Dat is lastig onder de knie te krijgen, maar oefening baart kunst. Wouter heeft niet voor niks twintig keer op en neer gereden: het heeft een aantal scherpe foto’s opgeleverd.

Al met al was het een geslaagd ochtendje. Moeten we vaker zoiets organiseren? Laat het weten in de reacties!


created: 15/07/2024 19:39 updated: 12/03/2024 16:06 bron