Kan de Dakar Rally terugkeren naar zijn Afrikaanse thuis?

15/02/2024 10:49
Dakar Rally

De Dakar Rally, een van de grootste en meest slopende motorsportevenementen, heeft zijn iconische status behouden, maar wordt nu uitsluitend gehouden in Saudi-Arabië, nadat er problemen waren langs de oorspronkelijke route. Gus Anyim onderzoekt wat dit verlies voor het continent heeft betekend en of de rally opnieuw kan worden opgenomen in zijn natuurlijke Afrikaanse habitat.

Op 19 januari stak de laatste deelnemer de zandduinen van Saudi-Arabië over om de 46e Dakar-rally te voltooien. Dit was het vijfde jaar van de race sinds deze werd verplaatst van zijn oorspronkelijke thuis in Afrika naar het Midden-Oosten. Het evenement, oorspronkelijk de Parijs-Dakar genoemd, was een van de zwaarste en meest avontuurlijke rally's ter wereld. Het omvatte een heel scala aan voertuigen, vrachtwagens, motorfietsen en auto's die raceten van Parijs door de Sahara en eindigden in Dakar, Senegal.

De sterk gemodificeerde voertuigen moesten de slechtste rijomstandigheden ter wereld trotseren, waaronder routes die de vering deden trillen, gevaarlijke zandduinen, hoge dagtemperaturen en bevriezende winden 's nachts. Het was het toonbeeld van avontuur, vastberadenheid en doorzettingsvermogen. De rally was ook zeer fotogeniek en trok miljoenen tv-kijkers en radioluisteraars over de hele wereld. Tientallen journalisten en ondersteuningsvoertuigen volgden de race over het onherbergzame terrein.

De Franse Thierry Sabine richtte het evenement op in 1978, nadat hij verdwaald was tijdens een race in Ivoorkust. In de loop van de tijd kozen de organisatoren verschillende oversteekpunten van Europa, waarbij ze door landen in Noordwest-Afrika trokken. Uiteindelijk vestigde de rally zich op een route door Marokko, Mauritanië, de Westelijke Sahara en uiteindelijk Dakar (Senegal).

Alles veranderde in 2008 toen de rally werd geannuleerd na de moord op vier Franse toeristen in Mauritanië, tijdens een periode waarin anti-westerse sentimenten toenamen. Het contrast tussen de enorme bedragen die werden uitgegeven aan wat veel Afrikanen beschouwden als een 'rijke mensen's domme sport' en de schrijnende armoede in veel van de landen die de rally doorkruiste, zorgde ook voor een algemeen negieve kijk op het evenement.

Desalniettemin is het merk zo beroemd geworden en trok het evenement zulke grote tv-kijkers en bood het uitstekende reclame voor verschillende automerken, dat de organisatoren het evenement verplaatsten naar Chili, Peru en Argentinië in Zuid-Amerika van 2010 tot 2020, waarna het evenement naar Saudi-Arabië werd verplaatst.

Hoewel de rally nu beperkt is tot het woestijnkoninkrijk, met een slopende route van woestijnterrein van Ha'il in het westen van het land naar Yanbu in het oosten, heeft het zijn merk als de Dakar Rally behouden. Interessant genoeg kwam Senegal wel voor in een nieuwe vorm van motorsport - Extreme E, waarbij elektrische SUV's racen op locaties die zijn gekozen om aandacht te vragen voor aspecten van klimaatverandering en om sociale en milieusteun te bieden voor die locaties.

Senegal was de locatie voor het eerste evenement in 2021 om aandacht te vragen voor het zoutrijke Lac Rose van het land, vaak het eindpunt van de oorspronkelijke Parijs-Dakar-rally. Met Formule 1-kampioenen zoals Lewis Hamilton en Nico Rosberg die hun eigen teams sponsoren, is het evenement enorm succesvol geweest.

Ondanks de controverse rond dergelijke evenementen, met name de Parijs-Dakar, is er geen twijfel dat hun afwezigheid een breed gevoelde leegte heeft achtergelaten. Ze brachten een gevoel van avontuur en opwinding in de jaarlijkse kalender, trokken de aandacht van de wereld naar een positieve kant van het continent en gaven de lokale bevolking 'front-row' plaatsen bij wereldwijde spektakels.

Voorafgaand aan de Parijs-Dakar had een andere rally aan de andere kant van het continent - de East African Safari, die over drie landen (Kenia, Oeganda en Tanzania) liep tijdens de paasvakantie, trots deelgenomen aan internationale coureurs en teams die meededen aan wat destijds de meest slopende race ter wereld was. Het werd later de Safari Rally, beperkt tot Kenia toen de buurlanden zich terugtrokken en verloor daarmee een deel van zijn prestige, maar het wordt nog steeds jaarlijks gehouden en trekt veel lokale aandacht en deelname van teams en coureurs.

De vraag is of Afrika heeft gemist op de voordelen van het multiplier-effect - de directe en indirecte winsten van het organiseren van evenementen zoals de Olympische Spelen, het WK en internationale rally's? Miljoenen sponsordollars zijn ook gevolgd, met nu als belangrijkste partners.

De kans om een internationaal sportevenement te organiseren gaat gepaard met kosten. Commerciële overwegingen van race-organisatoren wegen vaak zwaarder dan nostalgie en traditie. Formaten moeten worden vernieuwd en concurrerende gastheren komen naar voren. De Dakar-rally is niet anders. Zonder een bereidwillige overheid die bereid is de kosten van het hosten te ondersteunen, is de kans groot dat de bieding mislukt. Een keuze ligt in het verschiet voor de officiële race. De associatie met Dakar en Afrika volledig verbreken of betekenisvolle stappen zetten om Afrika weer op te nemen in het evenement. Beide routes kunnen de stimulans bieden voor Afrika om een nieuwe impuls te krijgen op het gebied van motorsport - een impuls die een ambitieuzer en verder reikend scala aan legacy-projecten omvat. De bereidheid van overheden om Afrika opnieuw als off-road racebestemming te laten herleven, zal een cruciale rol spelen. Een kans doet zich voor.


created: 15/07/2024 19:07 updated: 15/02/2024 10:49 bron