De verborgen kant van het bivak tijdens de Rally Dakar 2024

06/02/2024 16:17
Dakar Rally

Het is een feit dat de beste beelden van de Rally Dakar worden uitgezonden via de kanalen van de organisatoren. Wat echter onmogelijk te bevatten is voor de menselijke geest, is het bivak, de omvang en de perfecte organisatie ervan. Car and Driver was daar aanwezig en brengt u alles wat het heeft meegemaakt.

Het is gebruikelijk dat de organisatoren van de races de beste beelden van elk evenement tonen, en dat is volkomen logisch. Een beetje tv-tijd, een korte beschrijving, de noodzaak om tv-materiaal te leveren dat je even boeit en vasthoudt. Want hoe langer de uitzendtijd, hoe saaier het wordt. En dat is de grote waarheid die eigenlijk alleen de zeer geïnteresseerden in deze sport interesseert.

De Rally Dakar is niet hetzelfde als elke andere race op de planeet. Het is de top in de motorsport, nummer 2 in extreme sporten die je op aarde kunt doen, met nummer 1 dat wordt beschouwd als de beklimming van de top van de Everest, ondanks dat sommige groepen autoraces op de 8e plaats zetten, met stierenvechten op de 1e. Volgens schrijver Ernest Hemingway zijn er slechts drie sporten: stierenvechten, motorsport en bergbeklimmen. De rest zijn gewoon spelletjes. Hoe dan ook, deze 15-daagse strijd in de woestijn heeft geen enkele logica voor de gewone sterveling. Het gaat zeker voorbij de grenzen van het menselijk lichaam, maar het belangrijkste is dat het de grenzen van de geest oprekt, probeert balans te houden voor alle dagen van de race, van begin tot eind.

Al deze zaken kunnen een serieuze journalistieke dekking krijgen van geïnteresseerde media over de hele wereld, met een enorm bereik. Video's, foto's, sociale media-updates en live tracking van resultaten zorgen ervoor dat de kijker zeker wordt bediend. Het bivak en de rechten

Wat onmogelijk te begrijpen is, en op geen enkele manier kan worden gecoverd, maar moet worden ervaren om de omvang ervan te begrijpen, is het bivak. Het bivak - het concentratiekamp in het Frans, omdat daar de wortels van de Rally Dakar liggen - is de ruimte waar alle teams samenkomen en elke dag verblijven.

Tijdens de Rally Dakar van dit jaar hadden we het geluk om naar Saoedi-Arabië te reizen, naar Yanbu, en drie dagen in het bivak te verblijven, iets dat niet gemakkelijk te realiseren is, en ook niet goedkoop. Ten eerste hebben we het over een afgebakend gebied midden in de woestijn, in het midden van 'nergens', of in bepaalde gevallen, midden in steden - vooral aan het begin of het einde van de race - waar toegang alleen mogelijk is met een 'armband' of speciale kaart. Je moet dus op de een of andere manier deel uitmaken van de race om daar te zijn, en bezoeken zijn verboden. Je loopt niet toevallig naar binnen en kijkt rond, noch koop je een kaartje van een paar euro en ga je naar de teams kijken. Je komt er gewoon niet binnen.

Als je binnenkomt, is deze toegang voor de 'buitenstaanders' niet gratis. De teams hebben specifiek personeel dat is geregistreerd om daar te mogen komen, of familieleden die voor een bezoek zijn geregistreerd. De rest, zoals bijvoorbeeld de journalisten, betalen. De kosten voor toegang bedragen maar liefst 300€ per dag en omvatten maaltijden, gedeelde badkamers/toiletten en accommodatie in je eigen tent, op een speciaal aangewezen plek. Dat is het. Een financieel filter dat nieuwsgierigen op afstand houdt, en dus, wie meer wil weten over de race, zal dit noodzakelijkerwijs moeten leren van de samenwerkende kanalen van de organisatie, die de bijbehorende rechten hebben betaald. Dit betekent praktisch dat alle foto's die circuleren en de video's, betaald worden aan de organisatie, en dat zelfs de rijders verboden zijn om GoPro-camera's op hun voertuigen te gebruiken!

Ben je een deelnemer en wil je foto's van jezelf? Dan betaal je. Wil je je eigen foto's voor persoonlijk gebruik? 2.000€. Wil je ze voor commercieel gebruik? Dat is een andere prijs. Wil je video's om aan je familie te laten zien? 750€. Wil je video's voor commercieel gebruik? Dan kun je het maar beter laten, daar zul je flink voor moeten betalen.

Natuurlijk heeft de organisatie ervoor gezorgd dat hun eigen teams van fotografen en videografen naar specifieke punten worden vervoerd - naar de beste, om het beste audiovisuele materiaal te hebben. En natuurlijk is er een overeenkomstige melding in de roadbook, zodat de rijders/coureurs weten dat ze een punt met fotografen tegenkomen en zich daar dienovereenkomstig op kunnen voorbereiden als ze iets spectaculairs willen doen.

En dit is slechts één aspect dat niemand kent, met betrekking tot de rechten en de presentatie van de deelnemers. Het andere aspect is het bivak zelf.

De ruimte van het bivak is duidelijk wat de naam zegt, en om het te definiëren, het is een klein dorp van 1000x500 meter, en ik zeg waarschijnlijk te weinig, maar ik had geen meetlint bij me om het op te meten. Helemaal omheind met hekken, met een aparte ruimte buiten voor het parkeren van de 11 helikopters, waarvan er twee ziekenhuis helikopters zijn, en de rest hebben ook een verpleegkundige/arts aan boord voor luchttransport, indien nodig. Deze helikopters volgen afwisselend de hele dag de route, delen de lucht en stoppen tussendoor om de hele race te dekken. Naast hen is er een brandstofvoorzieningsgebied, met tankwagens die alle voertuigen van brandstof voorzien. De brandstof is een voorziening van de organisatie en is inbegrepen in de - zeer dure - deelname.

In de hoofdruimte zijn er grote tenten voor het restaurant, de journalisten, het ziekenhuis, de televisie, evenals toiletten, badkamers, HD-trucks voor de montage, ruimtes voor de prijsuitreikingen, lounge ruimtes om te ontspannen en bedoeïenententen voor koffie en thee. In aangrenzende gebieden bevinden zich aparte fabrieks- en privéteams van motorfietsen, auto's, vrachtwagens, SSV's en ATV's. Je komt niet binnen bij de fabrieksteams van de motorfietsen, en je loopt niet in de buurt van hen, omdat foto's en verstoring verboden zijn - de rechten die we noemden, plus het feit dat de mensen daar aan het werk zijn aan de voertuigen om hun doelen te bereiken. Ze willen geen pottenkijkers.

Al het bovenstaande in de specifieke ruimte, in het dorp van het bivak, betreft de 4.000 (!!!) mensen die daar dagelijks wonen en werken/rijden voor de Rally Dakar! Een dorp dat slaapt in tenten, campers, trailers - voor de elite van de auto's voornamelijk - de hele dag en nacht door.

Wanneer de rijders aan het einde van de dag terugkeren naar het bivak, nemen de monteurs de reparatie van het voertuig over en onderhouden het zodat het de volgende dag verder kan. En reparaties en tests kunnen zelfs om 12 uur 's nachts worden uitgevoerd, maar ook om 4 uur 's ochtends, terwijl de voertuigen constant rondrijden en worden getest in de nacht. Tot de nieuwe dag aanbreekt en ze al de eerste deelnemers vinden die zijn begonnen aan het verbindingsgedeelte van de race dat hen vroeg naar het begin van de speciale etappe zal leiden. En daar begint een nieuwe race, dit keer voor de mensen van de organisatie. Al deze zaken die zijn genoemd en zijn opgenomen in het bivak, moeten worden overgebracht naar het volgende punt waar de deelnemers het 'dorp' zullen tegenkomen wanneer ze aan het einde van dezelfde dag aankomen, iets wat zelfs 500 kilometer verderop kan zijn!

Hoe lukt ze dat? De organisatie heeft twee sets 'dorpen' van de genoemde materialen, waarvan de ene de oneven dagen wordt opgezet en de andere de even dagen, met als resultaat dat wanneer de deelnemers de race starten, het andere set hen al staat op te wachten bij de finish. Dat wat gisteren is gebruikt, wordt afgebroken en zal het dorp van de volgende dag vormen, ergens anders.

Een gekke wereld, een ongelooflijk dorp, een ongelooflijk gecoördineerd team, een organisatie die in omvang niet te vergelijken is met enige andere, vormt de top van de gemotoriseerde sport. Alles wat je ook hebt gezien, is eigenlijk maar een fractie van de Rally Dakar, en een reis daar naartoe is echt een levensveranderende reis. En als je bedenkt dat er bedrijven zijn die een parallelle excursie organiseren om de race vanaf de grond te volgen, dan beginnen er duivelse ideeën in je hoofd op te komen!


created: 15/07/2024 20:35 updated: 06/02/2024 16:17 bron